Letra de ligason :

Lo Conselh lingüistic

Conselh lingüistic  deu Congrès

Lo Conselh lingüistic adutz al Congrès permanent de la lenga occitana l'expertesa de lingüistas, d'especialistas de l'estudi dels tèxtes occitans e mai d'escrivans de lenga d'oc. Per contribuir a la mission globala del Congrès permanent de promòure l'occitan dins son unitat e lo respècte de sas diversitats, lo Conselh lingüistic vèlha a la coeréncia e a la permanéncia de la codificacion de lenga, segon los principis pausats per Loís Alibèrt, completats e precisats pels lingüistas de l'Institut d'Estudis Occitans (IEO), notadament Pèire Bèc, Robèrt Lafont e Jacme Taupiac, puèi pel Conselh de la lenga occitana (CLO).

Lo Congrès permanent de la lenga occitana apiejat per son Conselh lingüistic, es desenant reconegut per mantunas collectivitats territorialas occitanas coma l'instància que gerís la codificacion e las nòrmas de la lenga occitana.

Los membres del Conselh lingüistic del Congrès permanent de la lenga occitana venon de totas las Regions occitanas e los territòris de lenga occitana. Lo Conselh lingüistic elegís un burèu e un president. Lo Conselh forma segon lo besonh de comissions per tal de contribuïr a la realizacion de las òbras del Congrès e ne garantir lor qualitat scientifica.

Lo burèu del Conselh lingüistic :
- President : Patric SAUZET
- Vicepresidents : Cecila CHAPDUELH e Arvèi LIEUTARD
- Secretari : Rafèu SICHEL-BAZIN
- Membres del burèu : Maria Anna CHATEAUREYNAUD, Gerard LIGOZAT, Nicolàs QUINT, Joan ROS

Android

Clavèr predictiu en occitan

Ortografia

Correctors ortografics en occitan