Letra de ligason :

Bibliografia occitana deu CIRDÒC

Bibliografia occitana deu Cirdòc

La Bibliografia occitana qu'ei un inventari exaustiu, an per an, de la produccion occitana contemporanèa (teatre, poèsia, musica, romans, ensais, etc.). Aqueth tribalh que començè en 2006 quan lo CIRDÒC e vadó pòle associat a la Bibliothèque Nationale de France per la lenga e la cultura occitanas (purmèra bibliogafia annau per ua lenga minoritària).

Integrada dens Occitanica - mediatèca numerica occitana, la Bibliografia occitana n'ei pas un catalògue  de l'ensem de las colleccions deu CIRDÒC : que recensa la produccion annau deus documents editats e difusits suu mercat a comptar de 2000.

Las òbras qui pertòcan la lenga occitana que son presentas la capítol "lenga e lingüistica". La bibliografia qu'a tanben un index deus autors e que perpausa ua recèrca per subjècte. La nòrma utilizada per la presentacion deu còs de las notícias qu'ei la nòrma internacionau de descripcion bibliografica (ISBD). Per'mor de la soa politica d'acquisicion, lo CIRDÒC que perpausa au public l'accès a tots los documents mentavuts dens la Bibliografia occitana.

 

Autor(s) :
Operator(s) : Lo CIRDÒC, Bibliothèque Nationale de France, mediatèca centrau d'agglomeracion de Montpelhièr
Annada de publicacion : 2012
Document(s) : Basa de dadas en linha, recèrca per disciplina, autor o subjècte. 143 entradas peu subjècte "lenga e lingüistica".
Varianta(s) tractada(s) : auvernhat, gascon, lemosin, lengadocian, provençau, vivaroaupenc
Lenga(s) : francés
Ligam :