Letra de ligason :

Sélectionnez votre langue

Lo conselh lingüistic

Lo Conselh lingüistic deu Congrès permanent de la lenga occitana

Lo Conselh lingüistic que pòrta au Congrès permanent de la lenga occitana l'expertesa de lingüistas, d'especialistas de l'estudi deus tèxtes occitans e d'escrivans de lenga d'òc. Entà contribuir a la mission globau deu Congrès permanent qui ei de promòver l'occitan dens la soa unitat e lo respècte de las soas diversitats, lo Conselh lingüistic que s'avisa de la coeréncia e de la permanéncia de la codificacion de lenga, segon los principis pausats per Loís Alibèrt, completats e precisats peus lingüistas de l'Institut d'Estudis Occitans (IEO), sustot Pèire Bèc, Robèrt Lafont e Jacme Taupiac, puish peu Conselh de la lenga occitana (CLO).

"Que pòrta l'expertesa de lingüistas, d'especialistas
de l'estudi deus tèxtes occitans e d'escrivans de lenga d'òc"

Lo Congrès permanent de la lenga occitana sostienut peu son Conselh lingüistic qu'ei d'ara enlà reconeishut per mantua collectivitat territoriau occitana com l'instància qui gereish la codificacion e las nòrmas de la lenga occitana.

"Lo conselh lingüistic qu'ei
d'ara enlà reconeishut per mantua collectivitat territoriau"

Los sòcis deu Conselh lingüistic deu Congrès permanent de la lenga occitana que vienen de totas las Regions occitanas e los territòris de lenga occitana. Lo Conselh lingüistic qu'elegeish un burèu e un president. Lo Conselh que fòrma, com s'enten, comissions entà contribuir a la realizacion de las òbras deu Congrès e de guarantir la lor qualitat scientifica.

Lo burèu deu conselh lingüistic

  • President : Patric Sauzet
  • Vicepresidents : Cecila CHAPDUELH e Arvei LIEUTARD
  • Secretari : Rafèu SICHEL-BAZIN
  • Membres deu burèu : Marie Anna CHATEAUREYNAUD, Gerard LIGOZAT, Nicolàs QUINT, Joan ROS (Roux)

Tà'n saber mei

Las comissions

Lo Conselh qu'ei compausat de comissions qui òbran a la realizacion de las òbras deu Congrès e a'n guarantir la qualitat scientifica.

Véder la pagina

Los sòcis

Lo Conselh que pòrta au Congrès permanent de la lenga occitana l'expertesa de lingüistas, d'especialistas de l'estudi deus tèxtes occitans e d'escrivans de lenga d'òc.

Véder la pagina