Letra de ligason :

Sélectionnez votre langue

Actualitats

Lo congrès de la lenga occitana - Actualitats
Lo congrès de la lenga occitana - Actualitats
operacion rentrada occitana de l'OPLO
operacion rentrada occitana de l'OPLO

Una campanha de sensibilizacion en direccion dels parents dels 15 000 escolans que seguisson una formacion en occitan.

Far passar l’occitan de l’escòla a l’ostal.

A l’ocasion de la dintrada escolara 2021/2022, l’OPLO lança l’operacion L’occitan fa sa dintrada : una campanha de sensibilizacion dels parents d’escolans a las diferentas ressorsas e iniciativas existentas destinadas a acompanhar los dròlles escolarizats en ensenhament immersiu, bilingüe o renforçat en occitan.

La subrevida de la lenga occitana passa abans tot per son ensenhament a l’escòla. A n’aquel esgard, l’aumentacion regulara dels efectius d’escolans que seguisson un ensenhament bilingüe a paritat orària o immersiu a l’escòla es encoratjanta. Mas sa transmission exigís la mobilizacion de las familhas, e l’incitacion a un usatge a l’ostal demora un enjòc que nos aperten d’ennautar.

Concrètament, las ressorsas en occitan mesas a la disposicion dels parents d’escolans son fòrça variadas : manuals escolars, utís en linha (del Congrès permanent de la lenga occitana), dessenhs animats e serias doblats en occitan, web TV, ressorsas numericas, personas ressorsas…

Mai de 15 000 familhas concernidas.

A l’escala de las doas regions Novèla Aquitània e Occitània, mai de 15 000 familhas son concernidas. D’interlocutors dedicats se mobilizaràn tot lo long del mes de setembre per respondre a lors interrogacions.

En tot, son 261 escòlas que prepausan un ensenhament immersiu, bilingüe o renforçat en occitan, fasent de la lenga occitana la lenga regionala la mai ensenhada de França.