Letra de ligason :

Sélectionnez votre langue

Actualitats

Lo congrès de la lenga occitana - Actualitats
Lo congrès de la lenga occitana - Actualitats
La Passem 2018

Diluns passat, 11 de març de 2019, l’associacion Ligams que convidè a la premsa entà assistir a la remesa deus chècs a las associacions dont los projèctes estón arretienuts arron La Passem 2018 qui permetó de crubar 48 000 €.

Qu’estó a l’InÒc Aquitània, au castèth d’Este de Vilhèra, que’s tienó aquera ceremonia.
7 projèctes qu’estón lavetz arretienuts peu comitat de seleccion suu vintenat de recebuts, aquiu que n’avetz ua presentacion :
2 000 € entà la creacion peus Chancaires de Sent Pè de Lèren de panèus ludics e educatius a l’entorn deu parc d’aprentissatge de las chancas.
2 500 € entau libe-CD taus mainats « Lo trin de la dança » de la Companhia Crestian Josuèr, portat peus Menestrèrs Gascons.
3 000 € entà l’edicion d’un recuelh « Contes Charnègues – Au fil de la Bidouze » per Bidache Culture.
4 000 € entà la mesa en plaça peu CFPÒC Novèla Aquitània de jornadas d’iniciacion a la lenga « Familhas en Lenga » entaus pairs d’escolans qui an un contacte (sia a Calandreta, en site bilingüe, en ahortit, en opcion…) dab la lenga.
5 000 € entà la seria audiovisuau en occitan a l’entorn de « Pelòt » per l’associacion Art’Òc.
2 500 € entà la reedicion deu « Diccionari deu Biarnés e Gascon modèrnes » de Simin Palay per las Edicions Reclams. Lo Congrès permanent de la lenga occitana que s'encargarà en un dusau temps de provedir ua version numerica accessibla a tots en las duas grafias, l'originau e la normalizada.
24 000 € entaus dus projèctes de la Federacion Departamentau Calandreta : la creacion deu Pòle Educatiu de Pau (qui agroparà la Calandreta de Pau, la de Masèras e lo Collègi de Gasconha en un sol endret) e l’obertura d’ua Calandreta a Vilhèra en seteme de 2019.
Aquesta serada qu’estó tanben lo parat peu Daniel Barneix, president de l’associacion Ligams, de har un bilanç deus positius de La Passem 2018 e de’ns desvelar en abans-purmèra quauquas informacions sus La Passem 2020.
En efèit, aquesta que’s veirà alargada tant peus quilomètres com per la durada. 600 km que seràn corruts en 2020 en 72 h, sian 4 dias e 3 nueits shens cès ni repaus, qui ns’amiaràn dinc a Bigòrra e las Lanas.