Letra de ligason :

Sélectionnez votre langue

Actualitats

Lo congrès de la lenga occitana - Actualitats
Lo congrès de la lenga occitana - Actualitats
Precís de conjugason occitana lemosina
Precís de conjugason occitana lemosina

Queu manuau presenta la conjugason de l'occitan lemosin, la varianta de la lenga occitana parlada en Lemosin, dins la meitat nòrd de Perigòrd, dins la màger partida de Marcha e dins la partida orientala de la Charenta.

La prumiera partida de l'obratge balha las caracteristicas de chasque temps a chascun daus quatre gropes verbaus, illustradas per de nombrós exemples. La segonda partida desvelopa las formas conjugadas de 69 verbes « tipes » aus diferents mòdes, la màger part de quilhs verbes fugueren chausits per lor irregularitat o per lor variabilitat. L'obratge se conclutz per un index de pres de 400 autres verbes susceptibles de presentar d'unas dificultats de conjugason.

Queu manuau s'adreça d’en prumier a los que aprenen la lenga occitana dins sa varianta lemosina, que quel aprendissatge siá dins un quadre escolar o universitari o ben ‘tot que prengués la forma d'un cors o talhier de conversacion per adultes. Mas serà egalament utile aus locutors o aus autors a la cercha d'una forma verbala particulara, aus amorós de la lenga, e a totes los que an a còr de respectar sa grafia e sa morfologia.