Letra de ligason :

Sélectionnez votre langue

Actualitats

Lo congrès de la lenga occitana - Actualitats
Lo congrès de la lenga occitana - Actualitats
Prumèr Seminari annau en etnomusicologia de França

L'Etnopòle InÒc Aquitània e la DGP deu Ministèri de la Cultura qu'organizan a Vilhèra los 11 e 12 de noveme au Castèth d'Este lo 1èr Seminari annau en etnomusicologia de França entitolat « Espiars crotzats suus procèssus de transmission de las musicas tradicionaus en França ».

En l'encastre de las soas missions d'Etnopòle, dab lo CIRIEF e en aliança dab lo CESMD, l'InÒc Aquitània que met en plaça un « Seminari annau » dedicat a l'etnomusicologia de França. Dab la creacion d'aqueth encontre, la Direccion generau deus patrimònis - Direccion de la recèrca e de la politica scientifica deu Ministèri de la Cultura e de la Comunicacion qu'a volut sostiéner e valorizar la recèrca sus las musicas e danças tradicionaus deu maine francés e favorizar l'encontre professionau e la formacion.

L'idèa qu'ei de favorizar l'encontre de cercaires institucionaus e de portaires de las expressions musicaus e coregraficas ditas tradicionaus, qui son engatjats en la reflexion sus la lor practica e la soa transmission.

Aqueth seminari qu'ei pensat com un espaci d'escota, d'informacion, d'aprentissatge, cada participant qu'apren de l'aute ; com un espaci qui favoriza la distanciacion a las practicas contemporanèas, aus procèssus de transmission, de construccion deu maine.